Praat eens met een astronaut!

De leerlingen van de middenschool De Regenboog Bree kregen een unieke educatieve stunt. Na een minuut stilte voor de slachtoffers van het tragisch bus ongeval mochten zo’n vijftien leerlingen een vraag afvuren aan de Nederlander André Kuipers die in het ISS verblijft.

Het rechtstreeks radiocontact werd tot stand gebracht met de hulp van enkele radioamateurs uit Noord-Oost Limburg (NOL). De Nederlander antwoordde vlot en gevat op de vragen en leefde enorm mee met iedereen die kortbij of van op afstand betrokken was bij het tragischr ongeval in Zwitserland.

Het plan om radiocontact met het ISS op te nemen, ontstond ongeveer een jaar geleden. Wij stelden ons kandidaat bij ARISS en we vernamen dan ook vrij snel dat we geselecteerd werden. Het project past perfect binnen de visie van de school en laat de leerlingen ook kennis maken met de praktische kant van de leerstof. Ze werden ondergedompeld in workshops waarbij ze zowel op creatief als wetenschappelijk vlak samenwerkten. Zo maakten ze twee astronautenpakken en een wereldbol in de ruimte.