Welkom

Onze middenschool heeft een nieuwe website!

In dit tijdperk van sociale media hebben we ervoor gekozen onze website in een nieuw jasje te steken. Niet alleen is alle nodige informatie over onze school makkelijk gecentraliseerd, u blijft via onze nieuwe webstek vlotjes op de hoogte van het reilen en zeilen van de middenschool van Campus De Regenboog te Bree.

We maken deel uit van een campus!

Samen school maken: de kracht van degelijk onderwijs aanbieden als basis voor een straffe carrière als maatschappelijk geëngageerde jongere. We durven “creativiteit” en “studeren” in één zin gebruiken en bouwen als campus aan datgene wat écht nodig is: met kennis van zaken jonge mensen helpen opgroeien tot de volwassenen van morgen.

Dát doen we op Campus De Regenboog Bree. Omdat we geen eiland willen zijn dat van ver naar de omringende wereld kijkt maar een kleurrijke boog die bruggen slaat tussen alle leeftijden, overtuigingen, bruisende ideeën, kritische geesten en speelse klanken. Het basisonderwijs én de middenschool gaan er samen voor! De kleuterafdeling en volwassenenafdeling (het Centrum voor Talen en Techniek (CTT) Bree) sterken ons nog meer in de filosofie dat groeien in kennis en vaardigheden een levenslang proces mag/kan/moet zijn!

De visie van onze middenschool

Een veilige haven maar ook een krachtige katalysator voor jongeren die met beide voeten in de maatschappij willen staan. Met de juiste “tools” zoals een goede studiehouding, een geprikkelde nieuwsgierigheid en een uitgebalanceerd pakket aan kennis en vaardigheden, sturen we onze jongeren de wereld in, klaargestoomd voor hun verdere carrière, of dat nu in een studierichting of beroepsvoorbereiding is.

We nodigen elke leerling uit om mee te stappen in onze visie. We voorzien onderwijs met nieuwe technologieën en onbeperkte ICT mogelijkheden. En de toekomst heeft nog meer in petto: elke leerling zijn persoonlijke leeromgeving dankzij smartschool en een eigen tablet om zo de zelfstandigheid te bevorderen.