Klas 1B licht de school door!

Binnen het Project Algemene Vakken, kortweg PAV, gingen de leerlingen in hun eerste thema aan de slag met alles wat “samen school maken” inhoudt. Alle denkbare materie werd door mevrouw Mastnak en mevrouw Bosmans in één overzichtelijk geheel samengebracht: werken met schaal, berekeningen i.v.m. het leerlingenaantal, veiligheid op school, het gebruik van pictogrammen, het schoolreglement, etc.

Binnen de leerplandoelstellingen rond tijd kregen de leerlingen een speciale opdracht: er werd met de klas een tijdlijn opgesteld over de geschiedenis van onderwijs (een bijzonder geslaagd huzarenstukje). Hieraan werd een heus interview gekoppeld met een oud-leerling van onze school (die bovendien nog steeds met hart en ziel in onze school werkzaam is), Sabine Teuwen, en een oud-leerkracht, Gerard Maesen. Zij kregen vragen voor de voeten geworpen zoals “Welke straffen kregen leerlingen als ze stout waren?” en “Hadden jullie ook al een volledig computerlokaal zoals nu?”. Zo konden de leerlingen van 1B een mooi stukje geschiedenis blootleggen, waarvan we de details nog niet zullen verklappen.

Het interview wordt immers samen met de leerlingen volledig op papier gezet en zal uiteindelijk ook op deze website belanden. Kom dus zeker eens terug een kijkje nemen of, beter nog, schrijf je in om deze blog te volgen (e-mailadres ingeven bij ‘volg ons’, rechts op deze pagina)!
Voor meer info over het vak PAV en de unieke thematische werking kan je hier het vraagformulier invullen.