€500 in de pocket :-)

Vandaag mochten een aantal leerlingen van 3A en 4A hun welverdiende prijs afhalen in Hasselt. De animatiefilm rond kraantjeswater gooide immers hoge ogen bij de jury van drinKraantjeswater.be.

Volgens die jury bracht de film de voordelen van kraantjeswater op treffende wijze naar voren en trok vooral de song de aandacht. Vol trots kregen onze leerlingen dan ook een cheque van €500 overhandigd!

Hieronder het officiële artikel van drinKraantjeswater.be.

Winnaars scholenwedstrijd drinKraantjeswater bekend

26 april 2013

Al enkele jaren moedigt het project ‘drinKraantjeswater’ scholen in Limburg en Diest aan om kraantjeswater te schenken aan hun leerlingen. Om de leerlingen bewust te maken van de voordelen van kraantjeswater organiseerde drinKraantjeswater dit schooljaar een scholenwedstrijd. De deelnemende klassen moesten een creatief werk maken rond het thema ‘drinKraantjeswater’.

kraantjeswaterKraantjeswater op school

Sinds 2009 bundelen de afvalmaatschappij Limburg.net en de Limburgse watermaatschappijen IWM en De Watergroep hun krachten in het project ‘drinKraantjeswater’. Met dit project zetten ze de inwoners van de provincie Limburg en de stad Diest aan tot het drinken van kraantjeswater. Het project richt zich tot lokale besturen en de horecasector, maar ook tot het onderwijs. Aan de hand van een scholenwedstrijd willen ze jongeren overtuigen van de voordelen van kraantjeswater.

De klassen die deelnamen aan de scholenwedstrijd, kregen enkele maanden de tijd om een audiovisueel of een plastisch-technologisch werkje rond het thema ‘drinKraantjeswater’ te knutselen. Aan de hand van deze wedstrijd leerden de kinderen over kraantjeswater en konden ze creatief aan de slag met dit thema. Per categorie was er een geldprijs van 1.000 euro te winnen.

Tromgeroffel met kraantjeswater

Met een zelfgemaakte maquette van de school en de watertoren behaalden de klassen 2 ME en 2 IW van de Sint-Martinusscholen uit Herk-de-Stad de eerste prijs in de categorie ‘plastisch-technologisch’. In de categorie ‘audiovisueel’ was de VOLA-klas van het Vibo Sint-Barbara uit Beringen de eerste winnaar. Daarnaast werd er een extra geldprijs van 500 euro uitgereikt voor het originele filmpje van een klas van Campus De Regenboog uit Bree.

Op de prijsuitreiking van de wedstrijd namen de winnende klassen deel aan een workshop ecopercussie met Percussie Bart waarbij ze materiaal hergebruiken en omtoveren tot allerlei trommels en experimenteerden met het geluid van water. Nadien kregen ze een grote cheque met het gewonnen bedrag. De kinderen klonken op hun overwinning met een fris glaasje kraantjeswater.