Highland Games 2015

Afgelopen vrijdag was iedereen het erover eens: het was een bijzonder geslaagde week vol creativiteit, competitie, emotie én samenhorigheidsgevoel. Met andere woorden: onze Schotse week met als hoogtepunt de Highland Games was een enorm succes!

Maandag en dinsdag workshops

Door middel van een waaier aan workshops maakten de leerlingen kennis met de Schotse wereld in het algemeen en de Highland Games in het bijzonder.

Muziek: de leerlingen zullen ‘The Wild Rover’, een lied met roots in de Schotse Hooglanden, nooit meer vergeten. Met eigen teksten componeerden ze op die melodie een eigen clanlied.

Dans: clans identificeren zich al sinds het begin van onze jaartelling met een eigen dans. Tijdens de eerste twee dagen leerde elke clan een clandans aan, gebaseerd op de ‘Haka’. Laat het oorlogsgebrul en de stampende voeten klinken tot op Ben Nevis!

Geschiedenis: spoedcursus (ingewikkelde) geschiedenis van de Highlands, van de Picten over William Wallace tot het referendum van 2014. Via hoekenwerk gingen de leerlingen in groepjes aan de slag met een iPad.

Koken: Schotse Stovie: gehaktschotel in de oven

Vlaggen maken: de creativiteit vierde hoogtij! Ontwerpen, materialen bijeenzoeken en beschilderen maar!

Schilden maken: technische hoogstandjes gecombineerd met prachtige ontwerpen. Resultaat: echte schilden en mini-schildjes.

Kilts + decoratie maken: Geen Schotse week zonder Schotse kilt met bijhorende attributen!

wetenschappen: welke krachten spelen mee tijdens de Schotse spelen? Hoe krijg je in godsnaam die paal tot een respectabele afstand geworpen. Dhr. Croes ontsluierde alle geheimen!

Woensdag quizzen!

Quiz: Doorheen verschillende rondes (om ter snelst kennisvragen oplossen vanuit de workshops, Schotse rebus, sudoku’s, zoek-de-fout, hints,…)

Donderdag en vrijdag: an epic battle between the clans!

Doorheen gevarieerde disciplines werd er een ware strijd geleverd tussen de verschillende clans, met als uiteindelijk hoogtepunt het touwtrekken tussen leerlingen en leerkrachten.