Op avontuur in Durbuy!

Op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 mei zijn de leerlingen van het Atheneum samen met het zesde leerjaar van de Klimaatschool op bosklassen geweest! Drie dagen lang zou het ravotten worden in het grootste avonturenpark van België!

Afgelopen maandag was het eindelijk zo ver! 40 leerlingen met begeleiders stonden gepakt en gezakt te wachten op de bus die ons naar onze bestemming zou brengen! Even zwaaien naar mama of papa en op weg richting Durbuy, het kleinste stadje van België. Voor we naar het park gingen besloten we nog even het centrum van Durbuy te verkennen met een stadsspel! Na een bloedhete namiddag maakten we kennis met onze tipi’s. Deze zagen er geweldig cool uit! Wanneer iedereen geïnstalleerd was maakten we een tochtje door het donker…tiediediedietie (Thor). De fakkels maakten deze toch super gezellig!

Dag twee werd aangevat met een fikse wandeltocht richting de kajaks. De leerlingen mochten 8 km lang de Ourthe onveilig maken. Dit ging natuurlijk gepaard met een spatje water hier en daar! Gelukkig kon het zonnetje ons weer opwarmen en mochten we onze buikjes vullen met een lekker broodje gezond! Namiddag mochten we genieten van eco- karting, lasershooting en het challengerparcours waar heel wat deelnemers en begeleiders met knikkende knieën de hindernissen op hoogte trotseerden. Gelukkig werden alle activiteiten onder toeziend oog van gebrevetteerde instructeurs uitgevoerd. Deze tweede en geslaagde dag werd afgesloten met een gevarieerde quiz rond een gezellig kampvuur.

Opstaaaaaaaaaaaaaan, klonk het door het indianendorp op dag drie! Nog dromend over de vorige dag werden we gewekt om ons klaar te maken voor de laatste maar daarom niet minder sportieve dag. Na een stevig ontbijt was het aan onze scherpschutters. Ze mochten zich bewijzen bij het karabijn- en boogschieten! Twee heel verschillende technieken waar je een stevige hand en koelbloedigheid voor nodig had. Ook hier werden talenten aangetroffen! Daarna was het aan de lefgozers. Er lag een verrassende reis ondergronds op ons te wachten. Als echte speleologen kwamen we allerlei valstrikken en hindernissen tegen, soms paste je maar net door de gangen! En alsof we nog niet genoeg getest waren, was het tijd voor de Via Ferrata. Een 45 meter hoge klifwand die we met behulp van gaatjes en sporten moeten beklimmen, weliswaar met beveiliging. Na heel wat gepuf en gezucht bereikte iedereen de top waar de kers op de taart onze driedaagse mocht afsluiten. De Death-ride! Van de 40 meter hoge rots sprongen we één voor één met een 100 meter lang touw in de diepte. Vasthouden en gillllllllllennnnnnn!!!!

Het was een geslaagde bosklassen met voor ieder wat wils! Graag tot een volgende keer!