Hoe ervoer een leerling afgelopen schooljaar?

We zijn al bijna 20 dagen ver in de grote vakantie. Voor de ene gaat het razendsnel, voor de ander mag het misschien best wat meer vooruit gaan.

Leerkrachten kijken altijd met bepaalde gevoelens terug op een schooljaar. Maar ook leerlingen doen dat natuurlijk.

Daarom delen we hier graag de ervaringen van Atom uit 2A.

Een schooljaar in het Atheneum

Het was een hard, maar fijn jaar in 2A. Met een nieuweling, onze Yassin, uitstappen naar Durbuy, Brussel en nog veel meer. Ook de nieuwe Highlandgames en natuurlijk de allereerste keer Chrysostomos.

Het was voor de eerste keer Chrysostomos, de zesdejaars zijn er wel in geslaagd om de school op stelten te zetten. Ook was het voor de eerste keer ‘Higlandgames’, leuk met die kilts, maar gelukkig geen ‘haggis’ gegeten. En dan voor mij, het hoogtepunt van het jaar, Durbuy. 50 leerlingen en leerkrachten, waaronder het zesde leerjaar, reisden af naar het dorpje Durbuy, in het hartje van Luxemburg. Het werd een onvergetelijke driedaagse.

Een grote zwakte van mij was wiskunde, dus deed ik mee met het lerenthuisleren-project dat de school organiseerde. Mijn thuisleraar Andries heeft mij enorm geholpen. Mijn punten van nu heb ik dus aan hem te danken.

In de toekomst ga ik proberen om geen buizen te halen. En ook met wiskunde boven de 70% te zitten. Ik ga ook dezelfde studiemethode aanhouden. Alleen zal ik wel meer schema’s moeten maken.

Het was weer een leuk schooljaar. Veel nieuwe mensen leren kennen. Maar nu komt de zomer eraan. Twee maanden genieten in de zon. Op naar het derde middelbaar!