Succes! (tips ’n tricks)

Ze staan alweer voor de deur, de eerste examens van dit schooljaar. Wat gaat het toch snel, niet?

Alle herhalingsvragen overlopen? Samen met de leerkracht de leerstof herhaald? Alle theorie zit in het ‘kopje’ en de oefeningen moeten best wel lukken? Let’s get to work!

Misschien nog een paar tips:

  • Blijf altijd kalm, ook als een vraag niet meteen lukt. Sla deze even over en kom er later op terug.
  • Zorg voor een goed leefritme tijdens de examens. Je mag wat ‘dieper’ gaan maar pleeg geen aanslag op je lijf. Eet voldoende én gezond, zorg voor voldoende slaap/pauzes en volg toegewijd je studie-schema. “Powerfood en drinks” zijn misschien een oplossing op korte termijn, maar kunnen je zuur opbreken naar het einde van de examenperiode toe!
  • Studeer schriftelijk, mondeling, visueel, auditief, etc. Hoe meer divers je brein geprikkeld wordt door informatie, hoe beter het boeltje blijf ‘plakken’. En werk best met eigen samenvattingen. Want jouw geheugenopslag functioneert heel anders dan van een medeleerling…

Nog tips! Schrijf ze hieronder in de commentaren of deel ze op onze Facebookpagina!

Good luck!