1B begraaft een echte tijdcapsule!

De leerlingen van 1B werkten de afgelopen weken aan een mysterieus project. Tijdens de lessen techniek maakten ze met meneer Wijnen elk een houten doosje. Om er een echt persoonlijk doosje van te maken, kregen de leerlingen de kans om tijdens de lessen PO met mevrouw Schonkeren hun kistje te versieren. Uiteraard moest hun capsule ook nog gevuld worden. Mevrouw Verhees liet hen tijdens de lessen PAV allerlei persoonlijke documentjes maken: een vriendschapsboekje, complimentjes aan elkaar, de songtekst van hun favoriete liedje, een belangrijke gebeurtenis uit de actualiteit, een klasfoto, een collage van alles wat nu hip en trendy is, een brief naar zichzelf over zes jaar, mogelijke nieuwe uitvindingen over zes jaar, enzovoort. Elk doosje werd gevuld en in een groter metalen koffer gestoken: onze tijdcapsule was een feit!

Op 15/12/15, tijdens de laatste les PAV en techniek voor de kerstvakantie, trokken meneer Wijnen en mevrouw Verhees met de leerlingen van 1B naar buiten. We zochten samen een ideale plaats op het schooldomein en dan konden de leerlingen aan de slag: graven, graven en nog eens graven.

Over zes jaar, als de leerlingen in het zesde zitten, wordt de tijdcapsule terug opgegraven. Dat gaat een spannend moment worden! En een mooi souvenir om voor altijd bij te houden.