Uitstap Natuurhulpcentrum Opglabbeek

09/06/2016

Op donderdag 9 juni vertrokken we met de bus naar Opglabbeek. We gingen met onze klas naar het Natuurhulpcentrum. Het was een hele leuke en leerrijke ervaring.

We kwamen daar aan en werden hartelijk verwelkomd door de gids. Als eerste kregen we een film te zien. Die was heel leerzaam en interessant. De film vertelde over het oprichten van het Natuurhulpcentrum en wat ze daar precies doen. Ze vangen er dieren, verzorgen deze en laten ze indien mogelijk weer vrij.

Toen kregen we een toffe rondleiding van een gids. Als eerste gingen we naar de reptielen. Daar zagen we slangen, kameleons en een salamander. Ze zaten in een glazen terrarium. Die reptielen komen daar door inbeslagname van bv. de douane of de politie. Maar soms brengen mensen ze zelf.

Als tweede gingen we naar buiten en daar zagen we veel vogels. Die zaten in een kooi, achter glas zodat ze niet konden ontsnappen. Die vogels worden meestal gevangen als ze ziek zijn of soms worden ze door mensen gebracht. Bij die vogels was ook een hokje en daarin zaten kleine baby eendjes. Die waren gevangen omdat de moeder eend er niet meer was.

Hierna mochten we de medewerker volgen naar de wilde dieren. We zagen daar een leeuw en een welp, een tijger, 3 sneeuwluipaarden en een vossenburcht met ongeveer 5 vossen. Daar waren ook een wasbeer en een stinkdier. Die dieren werden gebracht door dierencentra en natuurorganisaties, sommige dieren komen uit het circus, zoals de leeuw. Die willen ze terug naar Afrika sturen.  In het Natuurhulpcentrum worden ze beter verzorgd.

We eindigden de rondleiding bij de apen. Daar zaten 3 aapjes in een grote kooi. Daar was ook een quarantainekamer, waar ook nog een aapje was. Dat was heel erg ziek. Het had een ziekte door de slechte verzorging die het had gekregen.

Dat was het einde van onze toffe rondleiding.  Het leukste vonden wij de sneeuwluipaarden en de vossen. We kunnen besluiten dat het een leuke en toffe voormiddag was!

Youri en Wouter 1B