Mijn schooljaar

De leerlingen van 2A kregen voor het vak Nederlands de opdracht om terug te blikken op het afgelopen schooljaar in de vorm van een verslag. Zie hier het resultaat van Jia Yue!

13/06/16

Voor mij was dit het allereerste jaar op het Atheneum Bree. Er waren veel leuke en leerzame uitstapjes en activiteiten.

Mijn klas 2A is samen met 1A naar de voorstelling “Man met hoed” gegaan. Er was veel acrobatiek en de spelers spraken niet. Het was heel bijzonder en ik zal het niet snel vergeten. Toen een deel van de leerlingen op reis naar Barcelona waren, hadden wij een thuisproject. “Hidrodoe” was daar onderdeel van. Daar deden we leuke projectjes met water en bekeken een 3D-film. Met het vak economie bezochten we de fabriek van Coca-Cola in Antwerpen. De productie van cola en alle informatie waren best verrassend.

Helaas waren er op school ook minder leuke dingen. Studeren en examens horen er natuurlijk ook bij. Ik had bijvoorbeeld ontzettend veel moeite met wiskunde. Remediëringstaken en -toetsen boden hulp. Gelukkig had ik met Nederlands minder moeite.

Ik zou graag het derde jaar halen. Wel zal ik veel moeite voor wiskunde moeten doen. Waarschijnlijk zal ik ook een nieuwe manier van leren moeten vinden. Het belangrijkste is hulp vragen wanneer het nodig is, want dat vind ik nog altijd erg moeilijk.

Ik vond het een erg leuk schooljaar, want ik heb heel veel nieuwe mensen leren kennen. Ook heb ik kennis gemaakt met de gewoontes en taal van België.

Alvast een fijne zomervakantie gewenst!

Geschreven door Jia Yue, 2A