Op bezoek bij het CLB

Op woensdag 5 oktober 2016, besloten de leerlingen  van 3B voeding-verzorging en basismechanica te gaan ‘buurten’ op het CLB ( Centrum voor LeerlingenBegeleiding

Binnen het kader van de lessen PAV met als onderdeel ‘maatschappelijke instellingen’ trokken onze jongens en meisjes dus naar de buren voor een rondleiding, een quiz, een gezellige babbel met bijhorende koekjes en fruitsap !

Canfide: Het was een leuke rondleiding waarbij Lindsay ( de CLB-medewerker, duidelijk maakte dat je altijd bij hen terecht kan en het tussen jou en haar blijft…

Bekir: Geheimhouding is nr 1 op het CLB en dat vind ik leuk. We speelden ook een leuke quiz met rode en groene kaartjes. Zo kon Lindsay zien of we goed hadden opgelet !

Hakan: Het CLB staat niet alleen klaar om je te helpen met je schoolzaken zoals ‘ Leer ik goed?’ , ‘ Welke richting ga ik volgen?’ , ‘ Ik word gepest’… Maar ook met je problemen van thuis. Je kan er voor bijna alles terecht!

Kobe: Privacy is heel belangrijk en dat is fijn om te weten als je met problemen zit die je wil aanpakken.

Dawid: Het was een leuke rondleiding gegeven door een supervriendelijke mevrouw, Lindsay! En ook de koekjes achteraf waren lekker!

Alekko: Als je 12 bent of ouder, heb je het recht om de problemen die je bespreekt met Lindsay geheim te houden. Enkel bij gevaarlijke situaties moet zij jouw ouders verwittigen en andere hulpinstanties. Dat is goed en belangrijk om ervoor te zorgen dat je op de juiste manier geholpen wordt.

Jeffrey: Het was heel leuk. Ik wist niet dat ze wat je vertelde geheim moest houden en dat er zelfs een gevangenisstraf aan vast hangt als ze het toch vertelt!