Een dag in het leven van… GO! Atheneum Bree

Op vrijdag 27 januari 2017 mochten de leerlingen van verschillende basisscholen uit de buurt een dag komen kennismaken met de verschillende optievakken en workshops die onze school te bieden heeft.

Bij het begin van de dag werden de leerlingen ingedeeld in groepjes met verschillende kleuren. Daarna kon de “Dag van de zesdejaars” van start gaan. Tijdens de workshop creatieve ICT mochten de leerlingen zich uitleven met de iPads. Ze creëerden o.a. hun eigen muziekdeuntje en maakten tekeningen met een speciale app.

In het labo maakten mevr. Vrolix en mr. Croes de leerlingen warm voor wetenschappen met allerlei spannende proefjes. Als echte laboranten testten de leerlingen welke vloeistoffen drinkbaar zijn, lieten ze rozijnen dansen en bestudeerden ze het vliesje van een ajuin.

Tijdens de les sport mochten de leerlingen – zelfs letterlijk – de aap uithangen. Daarnaast konden ze het competitiebeest in zichzelf bovenhalen bij het “reuze”tafeltennis en airhockey. De foto’s spreken voor zich!

De vakmannen konden hun technische kwaliteiten tonen bij het maken van een lichtgevende bloem. Iedereen gaf hier z’n eigen, creatieve toets aan. Dit alles gebeurde onder het goedkeurende oog van mr. Vangompel en mr. Wijnen.

Van al dat harde werk krijg je honger. Tijdens de workshop koken maakten de leerlingen heerlijke toastjes met mango, gerookte zalm, rucola en ander lekkers. Aanvallen!

We hopen dat we deze voorbeeldige leerlingen in de toekomst mogen verwelkomen op onze toffe school.