Winterkost voor de medebewoners?

Bibberen, dikke truien, sjaals, mutsen,… alles werd uit de kast gehaald om de barre winterkou te trotseren. De medebewoners van Atheneum Bree zochten en vonden de nodige energie om de temperatuur op peil te houden dankzij onze leerlingen van 3 en 4 basismechanica en voeding-verzorging.

Vanuit een vakoverschrijdend projectje maakten ze kennis met het dagelijks leven van vogels doorheen de 4 seizoenen. Ze ontdekten welke activiteiten onze tuinvogels uitvoeren en welke voedingsstoffen ze telkens het meest nodig hebben.

Aangezien voedsel vinden in de winter niet evident is, sloegen de leerlingen de handen in elkaar. Voeding- verzorging zorgden voor smakelijke voederbollen, terwijl de heren van basismechanica zorgden voor een gezellige taverne in de groene zones van het schooldomein.

Bon appétit, nos voisins!