Stagiair (M/V) in de kijker: Emily

Onze stagiairs van 5 Verzorging en 6 Organisatiehulp ruilen met veel plezier de schoolbanken voor echte werkervaring ‘in het veld’. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in, zo’n stage?

Vandaag trek ik naar kinderopvang ‘De Kleine Parel’ in Bree, waar Emily van 5B heel wat handen uit de mouwen steekt om al die kleine pagadders de mooiste nog zorgeloze tijd van hun leven te bezorgen. Met Emily openen we onze reeks “Stagiair (M/V) in de kijker”.

De dag begint vroeg voor Emily. Ze vertelt:”Om iets voor 8 uur ’s morgens ben ik van de partij om de kindjes hun eerste stukjes vers fruit te geven of ze op te vangen als ze worden gebracht door de ouders. Daarna is het speeltijd. Dat wil zeggen dat ik de kindjes begeleid bij het spelen en natuurlijk ook een oogje in het zeil houd.”

Na etenstijd, hetgeen ook al een leuke belevenis is, is het alweer tijd voor ontspanning. Toch voor de kinderen. De grotere ukkies mogen vanuit de zetel wat televisie kijken, de kleintjes blijven braaf in hun stoel. Emily vervolgt:”En dan is het pampertijd en bedtijd. Wanneer de klok half 5 aangeeft, zit m’n dag erop.” Op mijn opmerking dat het best wel een langere ‘werkdag’ is dan op school, antwoordt ze lachend:”Het is een langere dag, maar ik doe het allemaal heel graag. Vooral de speeltijd met de kindjes is leuk.”

dsc_0093

Mijn werkdag is langer dan een schooldag, maar ik doe het allemaal met veel plezier.

Ook haar stagebegeleidster van ‘De Kleine Parel’ is vol lof. “Ze ziet de kindjes ontzettend graag, dat is natuurlijk een eerste vereiste. Maar ook het feit dat ze alle tips goed opvolgt en snel vertrokken is met nieuwe dingen, maakt het leuk om Emily in huis te hebben.”

En kan ze de theorie en technieken die ze leert op school in de praktijk brengen? “Helemaal. Vooral technieken zoals pampers verversen en de kleintjes eten geven komen heel  goed van pas. Een teken dat hetgeen we op school onder de loep nemen, echt wel haar vruchten afwerpt in het werkveld”.

Over de vraag of ze een job als onthaalmoeder zou zien zitten, moet ze niet lang nadenken. “Zo’n stage doet me beseffen dat dit wel iets is wat ik als werk zou willen doen.”

Met dank aan Emily én ‘De Kleine Parel’ om me even te woord te willen staan.