Projectweek Paralympics: de MAX! (update)

UPDATE: de projectweek Paralympics was onmogelijk geweest zonder de hulp en toegewijde begeleiding door de volgende personen en instanties:

  • Limburg United On Wheels
  • Bocholt on Wheels en kids
  • Rode Kruis
  • Jan Geerits
  • Wim Vandenbergh
  • Gert Vos
  • Jochem Coolen
  • Eric Crauwels

We kunnen vol trots terugkijken op een geslaagde projectweek. Het was gewoonweg de max! Een hele week werkten we met 136 leerlingen en alle collega’s samen aan het project ‘Paralympics’.

Gedurende 5 dagen dompelden we onze leerlingen en leerkrachten onder in de wereld van de paralympische sportbeoefening. De sportieve activiteiten werden gekoppeld aan ervaringsgericht en ondervindend leren d.m.v. workshops, lezingen, etc.

Het doel was om onze leerlingen in contact te brengen met heel wat verschillende G-sportdisciplines en hun via workshops te laten ervaren hoe mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking deze beoefenen. De getuigenissen/lezingen gingen over sportbeoefening maar ook over het dagelijks leven.

En we bleven niet enkel binnen de schoolmuren maar trokken ook de straat op. We vinden het als onderwijsinstelling immers onze plicht om jongeren in contact te brengen met een leefwereld die misschien op het eerste zicht ver van hun bed is maar op elk moment in hun leven zeer dichtbij kan komen. Niet alleen binnen de studierichtingen zoals Verzorging of Organisatiehulp maar ook dagdagelijks: een familielid, een kennis,… of de jongere zelf die te maken krijgt met een fysieke of geestelijke beperking.

Dankzij onze nauwe samenwerking met de Kim Clijsters Academy, de PXL, Inter.vlaanderen, etc. konden we de ervaringen voor de leerlingen nog meer verlevendigen én beklijvender maken.

Geniet van de foto’s! U ziet o.a. onze leerlingen aan het werk tijdens een volwaardige opleiding tot hulpverlener eerste hulp, begeesterende lezingen door mensen met een fysieke beperking, onze jongens en meisjes aan de slag met verschillende G-sportdisciplines op de KCA, de screening van handelaars in Bree centrum betreffende hun toegankelijkheid i.s.m. Inter.vlaanderen, etc.

We wensen hier ook nogmaals Rotary Bree-Bocholt te danken voor hun gulle gift om de nodige onkosten te helpen dragen.

Ga naar het fotoalbum!