Pitchbull: Liefde en vlinders in je buik

Op 21 maart 2017 zijn 1A en 1B naar een toneel geweest in de Breughelzaal in Bree. “PITCHbull”, zo heette het toneelstuk. De naam van een hedendaagse “Robin Hood”.

Wat een mooi decor zag ik! Op een stuntdecor leek het, met een bed dat veel hoger stond, precies in de lucht. Lager op het podium stonden twee stoelen. In het bed lag een jonge vrouw. Overal leek er nog iets te staan, maar ik kon niet zien wat. Ook waren er drie jonge mannen op het podium die je heel goed kon zien.

Bovendien was er heel veel mooie muziek. Harde en zachte beats die knap waren en een jonge vrouw die zong als een engel. De personages spraken tegen elkaar, zongen en maakten muziek.

Joris voelde liefde voor de jonge vrouw Amaryllis. Dus probeerde hij haar te versieren. Met bewegingen op de hemelse tonen van muziek toonde Joris zijn verliefdheid. Nog zo vrij als een vlinder was Amaryllis.

Zou zijn schatje antwoorden op de vragen die hij haar stelde? Ook een andere jongen voelde vlinders in zijn buik voor een meisje. Joris hielp deze jongen, maar deed het niet goed volgens Amaryllis en de jongen kuste het liefje van Joris. Hierdoor werd Joris jaloers.

De voorstelling had een mooi verhaal. Daarom vind ik het een aanrader voor iedereen.

Auteur: Johan Bormans, 1A

Een greep uit het verslag van de andere leerlingen:

“Het toneelstuk vertelde over het leven van een stil meisje en een mondige jongen. Hij vindt het levensverhaal van het meisje zo mooi dat hij wil dat zij het tegen de hele wereld vertelt, maar ze durft niet.” ~ Mohammed, 1A

“Het draaide om een meisje (Amaryllis). Ze was altijd heel stil. Nochtans had ze mooie woorden en boodschappen. Maar ze had wel een heel mondig vriendje: Joris. Zij fluisterde haar woorden in Joris zijn oor en hij moest haar boodschap dan luid en duidelijk aan de wereld vertellen. Ze had ook een mooie stem, maar had moeite om die te gebruiken. Joris zou kosten wat het kost haar zo mondig krijgen als zij zelf.” ~ Kevin, 1A

“Joris wil strijden voor het recht op kwetsbaarheid en geeft een stem aan iedereen die te weinig wordt gehoord. Een pitchbull, dat is Joris. Kwetsbaar en stil is Amaryllis, maar ze ontploft uiteindelijk toch.” ~ Linda, 1A

“Ik zag een vrolijke man die probeerde om iedereen zichzelf te laten vinden en niet over uiterlijke details te stressen. Hij probeerde dat op elke manier, maar het lukte hem bijna niet.” ~ Memet, 1A

“De boodschap van de hele musical is dat je jezelf moet zijn en niet naar andere mensen moet luisteren.” ~ Esra, 1A

“De muziek en het acteren waren fantastisch.” ~ Lee, 1A

“Er was een vrouw die haar gevoelens uitte met zingen. Ook was er een man die haar aan het praten probeerde te krijgen door dilemma’s te stellen.” ~ Duncan, 1A

“De leerlingen vonden het heel leuk, interessant en fijn om daar te mogen zijn.” ~ Kasia, 1A