4A gidst ons door Hasselt

Voor het vak Nederlands organiseerden de leerlingen van 4A een uitstap naar Hasselt. Ze spendeerden enkele lesuren aan de voorbereiding van hun wandelroute met ettelijke bezienswaardigheden, het heen- en weer vervoer, versturen van mails ter info en het telefonisch info verwerven bij een toeristische dienst… Ook werd er een brief geschreven naar hun ouders om hun in te lichten over deze uitstap. Na een moeilijke selectieprocedure weerhielden we Jutte haar brief. Tijdens onze grote excursie op vrijdag 2 juni evalueerden zowel de leerkracht als de leerlingen elkaar.
Op deze dag gidsten ze mevrouw Moors en mevrouw Beaudoux doorheen de stad Hasselt en kregen we inlichtingen over een 3-tal bezienswaardigheden.
Deze opdrachten stonden in het teken van een taaltaak, waarbij de studenten de opgedane kennis doorheen dit schooljaar verwerken in levensechte situaties. We schakelden sinds dit jaar over naar deze formule en schafte het examen van Nederlands af. De leerlingen vertelden het volgende: ‘Dit is echt tof!’ en ‘Ik heb hier veel uit geleerd.’ Hun enthousiasme is dan ook zeker op de foto’s te zien.