Uitstap Natuurhulpcentrum

Op donderdag 8 juni 2017 trokken we met 1B en 1A naar het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. We kregen er een toffe rondleiding van een medewerker.

Het bezoek startte met een film. Daarin kregen we te zien hoe ze de diertjes op een veilige manier naar het Natuurhulpcentrum brengen. Vervolgens mochten we de medewerker volgen naar de dieren. Ze liet ons ook een kijkje nemen in de wereld van de aapjes en alle andere dieren. Het leukste van de rondleiding vond ik toch wel de apen. De medewerker vertelde ons dat je niet naar hen mag wijzen, je tanden laten zien of hen recht in de ogen kijken. Dat vond ik best grappig, ik wist het helemaal niet. Ook kwamen we te weten dat ze sommige dieren niet meer kunnen redden en dat ze ze laten inslapen. Ik vond dat best zielig, maar we weten ook dat niemand wilt dat het dier afziet en dat dat dan de beste manier is. We eindigden de rondleiding met het middageten en de busrit terug naar school.

Ik kan dus wel besluiten dat het een leerrijke en vooral leuke voormiddag was. Vooral de aapjes en het samenzijn met de klassen ga ik mij nog lang blijven herinneren.

Auteur: Lana Houben, 1B