Dag van de zesdejaars @ GO! Atheneum Bree

Op vrijdag 26 januari 2018 werden de leerlingen van verschillende basisscholen uit de buurt verwelkomd door onze enthousiaste host “Jan De Showman”. Na “selfie-time” konden de leerlingen kennismaken met de verschillende optievakken en workshops die onze school te bieden heeft.

De leerlingen werden ingedeeld in groepjes met verschillende kleuren zodat de activiteiten van start konden gaan. Tijdens de workshop Engels ontdekten de leerlingen allerlei leuke weetjes over het Verenigd Koninkrijk. Daarna mochten ze hun kennis en muzikale skills showen op de tonen van een leuk liedje.

In het labo maakten mevr. Vrolix en mr. Croes de leerlingen warm voor wetenschappen met allerlei spannende proefjes. Als echte laboranten maakten de leerlingen olifantenpasta, deden ze een lamp branden en een klok tikken met behulp van een aardappel.

Tijdens de les sport mochten de leerlingen koorddansen, surfen op een matras en nog andere acrobatische stunts uitvoeren. Dit alles onder de enthousiaste begeleiding van mr. Bouts en mevr. Pannemans.

De leerlingen konden hun technische kwaliteiten tonen bij het maken van een zelfontworpen lampje. Iedereen gaf hier z’n eigen, creatieve toets aan. Dit alles gebeurde onder het goedkeurende oog van mr. Vangompel en mr. Raedschelders.

Van al dat harde werk krijg je honger. Tijdens de workshop koken maakten de leerlingen heerlijke mini-pizza’s met salami, champignon, ananas, paprika en ander lekkers. Aanvallen!

We hopen dat we deze voorbeeldige jongens en meisjes in de toekomst mogen verwelkomen op onze toffe school.