Work Work Work

Op donderdag 1 maart trokken onze leerlingen van 5/6 Verzorging een hele dag naar het stadion van KRC Genk waar de beurs ‘Verruim je horizon’ plaats vond.

Tijdens de voormiddag mochten ze proeven van vier workshops ‘Thuiszorg’. Onze bijhorende fotoreportage bewijst de motivatie, inzet en interesse van de dames en heren van 5/6 Verzorging !
Waarin verschilt thuiszorg van de routine in een wzc? Welke voordelen biedt verzorging aan huis, in hun eigen habitat voor een oudere zorgvrager ?
Ontdekken hoe thuiszorg ook kraamhulp biedt, jonge gezinnen ondersteunt, volwassene met een zorgvraag tegemoet komt, … het hele aanbod van thuiszorg werd uit de doeken gedaan op een actieve, interactieve, open manier. Ervaringsgerichte oefeningen, brainstormen, discussiëren, overleggen en probleemoplossend denken werden allemaal ingezet om er een leerrijke dag van te maken!

In de namiddag verwelkomden we onze mannen van 5/6 mechanisch onderhoud en 7 industrieel onderhoud. Samen volgden we de workshops grensarbeid en hbo-opleiding. Een bezoekje aan de beurs mocht natuurlijk niet ontbreken. Het verzamelen van flyers en informatiebrochures en de nodige gesprekjes met opleidingscentra en hogescholen werden gehouden. Werken of studeren? We zijn benieuwd naar de keuzes van onze leerlingen !