Onze leerlingen testen de Room Screening app

De leerlingen van 5BVZ en 6BVZ brachten een bezoekje aan het UD Woonlabo van de PXL, te Hasselt.

Woontechnologie in de thuiszorg is een workshop waarbij Room Screening app wordt toegelicht en gebruikt. De app kan gebruikt worden om de knelpunten van een woning volledig in kaart te brengen. Zo heeft de zorgverlener een mooi overzicht die hij/zij kan gebruiken voor een advies op te stellen.
De leerlingen gaan in het UD Woonlabo aan de hand van casussen en ondersteunende materialen zelf ervaren wat het betekent te handelen met de ziekte van Parkinson, een verlamming, slechtziendheid etc.. en zullen aan de hand van de Room Screening app de knelpunten in kaart brengen.
Daarnaast zullen de leerlingen meer uitleg krijgen over Universal Design en maken ze kennis met de slimme oplossingen die in het UD Woonlabo te zien zijn.

Het was een aangename en vooral leerrijke dag.