Het was weer druk in Leuven…

Donderdag 3 mei trokken de leerlingen van de 3de graad BSO naar Leuven.

Het programma van de voormiddag werd voor de heren van Mechanisch Onderhoud en Industrieel Onderhoud werd goed gevuld met een bezoek aan de brouwerij van Stella Artois. Onze gids startte met een historische terugblik op de kunst van het bier brouwen: van Mesopotamië tot Vlaanderen. Nadien volgden we hem op de voet doorheen de brouwerij om het proces van de allereerste granen tot en met het labellen van de flesje te kunnen aanschouwen. Een bezoekje aan het interne ‘Stella Artoiscafé’ en de souveniershop mocht niet ontbreken.

Het team van 5 en 6 Verzorging trok naar Histaruz. De Leuvense universiteit slaagde erin om in een tijdspanne van tien jaar, tussen 1928 en 1939, een volwaardige medische campus op te richten.

Omdat waardevolle objecten en materialen niet uit het patrimonium van UZ Leuven mogen verdwijnen, wordt het historisch erfgoed van UZ Leuven sinds 2006 op een deskundige manier gearchiveerd en bewaard in Histaruz.

De namiddag was bedoeld om onze leerlingen terug te herenigen. Elke groep vertrok aan het respectievelijke beginpunt (brouwerij/ Histaruz) en trachtte aan de hand van een zoektocht met foto-opdrachten, groepsopdrachten, zoekopdrachten enz tot aan de Grote Markt te geraken. Hier herenigd dienden nog een aantal opdracht vervuld te worden op en rond de Grote Markt en de Oude Markt, eindigend met een superleuke groepsfoto van een supergeslaagd dagje Leuven.