Week van het hart @ GO! Atheneum Bree

Elke dag zijn 30 Belgen het slachtoffer van een hartstilstand of plotse dood. Om dit onder de aandacht te brengen, deed onze school mee aan “de week van het hart”, georganiseerd door de Belgian Heart Rhythm Association (BeHRA). Om ook de leerlingen van onze school hiervan bewust te maken, hebben de leerlingen van de 3de graad BSO de hele week activiteiten georganiseerd.

Alle lessen stonden in het teken van de projectweek. Een overzicht:

De leerlingen van het tweede jaar voeding hebben hartvriendelijke gekookt. Op het menu stond courgettesoep en romige rijstpap met gebakken peer. Hierbij hebben ze gezien hoe je groenten en fruit op een lekkere manier kunt toepassen in een hartvriendelijk gerecht.

De leerlingen van 3Bvv/4Bvv hebben een cholesterolarm menu gemaakt. Door boter te vervangen door plantaardige olie en mager vlees, hebben de leerlingen een hartvriendelijk, cholesterolarm menu bereid.

In 5, 6 en 7 werd een diabetesproof driegangenmenu gemaakt: pompoensoep met Griekse yoghurt en verse kruiden, gevolgd door groentefrietjes met een bonenburger en als dessert een Trifle van quinoa met blauwe bessen en frambozen.

Tijdens de les welzijn hebben de leerlingen de anatomie van het hart bestudeerd, dit werd mooi aangevuld door de pathologie van het hart tijdens de lessen verzorging. Verder volgden cardio-oefeningen en de hartslag meten tijdens de les lichamelijke opvoeding, mooie tekeningen met een hartelijke toets tijdens de lessen plastische opvoeding en nog zoveel meer.

De projectweek werd beëindigd met een leuke groepsfoto (in hartvorm uiteraard) op de speelplaats. Onze projectweek was trouwens de enige geregistreerde Belgische activiteit bij de internationale Wereldhartorganisatie, onze leerlingen mogen trots zijn!