Wij deden mee aan de Youca-dag

Vandaag zaten we niet op de schoolbanken maar waren we hard aan het werken zoals volwassenen. Dit deden we omdat we als vijfde-en zesdejaars meedoen aan het project Youca.

Youca is een organisatie voor en door jongeren. Alle Vlaamse jongeren werken voor één dag en het bedrag wat ze daarvoor krijgen wordt allemaal ingezameld om het goede doel te helpen.

Het project gaat over gendergelijkheid in Ecuador en ook in België. De leerlingen doen niet hun droomjob, maar ze zijn toch wel heel enthousiast voor Youca en hun motivatie laat het zien. We hebben leerlingen die als kassabediende of als administratief medewerker werken. In mijn opinie is de leukste job een begeleider voor jongeren op KIDS. Er waren toffe bedrijven die ons een warm welkom hebben gegeven zoals: Dreamland Bree, woonzorgcentrum Prinsenhof, Spar in Neeroeteren, Galfes, AD Delhaize Bree, Aspel Group, KIDS en P&M Invest. Mijn klasgenoten hebben uitdagende jobs leren kennen maar ze hebben ook geleerd wat werken eigenlijk inhoudt.

Het was een toffe ervaring voor mijn klasgenoten en een voorbereiding op het latere leven daarom zullen we dit project zeker de komende jaren verder zetten.

Verslag door Anouar, 5HW