Verschillende activiteiten voor 3e graad BSO

Op donderdag 2 mei trok de 3de graad BSO richting Antwerpen. In de voormiddag bezochten zij het Provinciaal Veiligheidsinstituut. Hier werden de leerlingen opgesplitst in groepjes om zo workshops te volgen die aanleunen bij hun opleiding. Leerlingen van Verzorging volgden de workshop: “veiligheid in huis en ergonomie”. Voor de leerlingen van Mechanisch Onderhoud werd er een workshop voorzien rond ergonomie, bescherming bij handgereedschappen en trillingen.

Na een verdiende pauze reed de bus richting Meir. Hier werd de namiddag opgevuld met een leuke opdracht van PAV. Deze bestond uit een wandeltocht met opdrachten, dit doorheen de belangrijkste plaatsen van Antwerpen.

Voor de praktische uitwerking van hun geïntegreerde proef, organiseren de leerlingen van 7 thuis- en bejaardenzorg verschillende activiteiten. Afgelopen week begeleidden de leerlingen een uitstap naar het museum van het Kamp van Beverlo voor de bewoners van woonzorgcentrum De Gerkenberg. Het werd een geslaagde dag!