Nuttige info

Parijs 2013

06/03-08/03

Beste leerling, beste ouder

In jullie handen hebben jullie een heel belangrijk document: het programmaboekje van onze reis naar Parijs.

Parijs: de lichtstad, de stad van de liefde. Geen enkele stad ter wereld kan zo boeien. Als je er eens geweest bent en van haar schoonheid geproefd hebt, wil je er zo snel mogelijk terugkeren. Parijs blijft boeien! Telkens weer ontdek je er nieuwe pleintjes en hoekjes, cafeetjes en restaurantjes.

Wij hopen van ganser harte dat jullie er net zo over denken en na deze reis ooit terug zullen keren om de stad op jullie eigen tempo te bezichtigen.

In dit boekje willen we jullie alle praktische informatie geven over onze reis en ook wat achtergrond over de stad en de plaatsen die we gaan bezoeken.

 

  1. 1.   Het hotel

 

Ons hotel heet Ibis budget Paris Porte de Montmartre en heeft een eigen website:

http://www.ibis.com/gb/hotel-2597-ibis-budget-paris-porte-de-montmartre-ex-etap-hotel/index.shtml  waarop jullie alvast een kijkje kunnen nemen om een idee te krijgen van jullie slaapomgeving.

 

 

Het Ibis budget-hotel Paris Porte de Montmartre ligt in het noorden van Parijs, op 4 kilometer van het Stade de France en op 10 minuten van de Sacré-Coeur en de wijk Montmartre. Alle bezienswaardigheden van Parijs zijn gemakkelijk te bereiken vanuit het hotel, dat vlak bij de vlooienmarkt van St-Ouen ligt.

We logeren in moderne driepersoonskamers (kamer voor drie personen, met tweepersoonsbed met dekbed en stapelbed. Moderne, rustgevende inrichting, flatscreen-tv met alle aansluitingen, comfortabele douche en apart toilet).

’s Ochtends kunnen we genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en het hotel beschikt over gratis draadloos internet.

  1. 2.   Reisagentschap

 

Een reis voor zoveel leerlingen organiseren we natuurlijk niet helemaal alleen, daarom hebben we beroep gedaan op een reisorganisator die ons geholpen heeft met het uitstippelen van de reis.

 

Touringcarbedrijf De Wilg

Industrieterrein kanaal Noord 1433

B-3960 Bree

T.: +32 (0)89 480 880

F.: +32 (0)89 764 160

info@dewilg.be – Facebook

 

 

  1. 3.   Vertrek en aankomst

 

We vertrekken woensdagochtend 06/03 om 05.00 stipt op de parking van de school en zijn weer terug op vrijdag 08/03 omstreeks 24.00. We willen jullie met aandrang vragen om op tijd te zijn bij het vertrek, zodat we snel in Parijs zijn en nog kunnen genieten van een hele fijne dag.

 

  1. 4.   Programma

 

Woensdag 06/03

 

05.00:                   Vertrek aan de school

Korte stop onderweg

10.30:                  Aankomst in Parijs. De bus zet ons af bij de Bateaux Parisiennes (inbegrepen in de prijs) en rijdt verder naar het hotel om de bagage af te zetten.

10.30 – 12.00:     Rondvaart op de Seine: Paris, ville des lumières

12.00 -13.00:     Vrij middagmaal (lunchpakket van thuis of aan de Bateaux Parisiennes zijn genoeg kraampjes om de honger tegen een schappelijke prijs te stillen)

13.00 -16.00       Wandeling vanaf de Tour Eiffel langs het Champs de Mars, de Ecole Militaire en het Hôtel des Invalides. Dan steken we de Pont Alexandre III over en wandelen via het Petit Palais en Grand Palais naar de beroemde Champs-Elysées met op het einde de Arc de Triomphe.

16.00-16.30            Kennismaking met de Parijse metro.  We nemen de metro richting Montmartre

16.30 -18.30       Zoektocht op Montmartre in groep (met o.a. Moulin RougePlace du Tertre, Sacré-Coeur)

18.45 – 20.30:    De bus pikt ons op en brengt ons naar een plek waar meerdere restaurantjes liggen.  Vrij avondmaal.

21.00                    Aankomst in het hotel – kamerverdeling.

22.00:                   Stilte, iedereen op de kamer

 

Donderdag 07/03

 

07.30 – 08.15:     Ontbijt

08.30:                   Vertrek met de bus naar de Place de la Concorde. Van daaruit wandelen we via de Jardin des Tuileries naar het Louvre.

09.30 -12.00:      Bezoek aan het Louvre (keuze uit verschillende afdelingen: Egypte/Grieken en Romeinen/Schilderkunst met de beroemde Mona Lisa/enz…)

12.00 -13.30:     Via de Pont Neuf wandelen we naar naar het île de la Cité (de bakermat van Parijs) waar de eerste koningen woonden. We bewonderen er o.a. de Sainte-Chapelle, het Palais de Justice, de Conciergerie en de Tour de l’Horloge. Hét hoogtepunt is natuurlijk de Notre-Dame die de leerlingen kennen van de tekenfilm de klokkenluider van de Notre-Dame

13.30 -14.15:     Lunch bij McDonalds

14.30 -18.30:     We gaan verder via het Quartier Latin, de studentenwijk van Parijs met de wereldberoemde Sorbonne naar het Panthéon. We keren terug richting île de la Cité via de Jardin de Luxembourg en passeren het Odéon en de Place St.-Michel.

We steken terug de Seine over en wandelen langs het Hôtel de Ville, de Place Igor Stravinsky, het Centre Pompidou, de Fontaine des Innocents om onze wandeling te eindigen bij Les Halles waar de dames even hun hartje kunnen ophalen om te shoppen.

18.30 – 20.00:     Avondmaal in het Flunchrestaurant Beaubourg

20.00 – 22.00:     Busrit “Paris, by night” langs de mooiste en belangrijkste Parijse monumenten die nu sfeervol verlicht zijn

22.00 – 22.30:     Beklimming van de Eiffeltoren (met de lift…)! En genieten van het betoverende uitzicht over Parijs

22.45:                   Terug naar het hotel

23.30:                   Stilte, iedereen op de kamer

 

Vrijdag 08/03

 

08.00 – 08.45:     Ontbijt

09.00:                   Vertrek naar Disneyland Parijs

10.00 -19.00:      Vrij bezoek aan Disneyland Parijs (zelf zorgen voor middag- en avondmaal)

19.00 -24.00:      Busreis naar huis met korte stop onderweg

 

 

  1. 5.   Reisreglement

 

Dit schooljaar gaan we met de leerlingen van Campus De Regenboog naar Parijs. Aangezien we met een groot aantal leerlingen en begeleiders moeten samenwerken, zijn er goede afspraken en regels nodig.  Zonder structuur en regels kan de reis in het honderd lopen, en dat willen we uiteraard niet!

 

Wij beschouwen het bezoek aan Parijs enerzijds als een educatieve, didactisch verantwoorde reis naar een van Europa’s culturele hoofdsteden, maar anderzijds willen we als groep ook kunnen genieten van deze stad, en dit op een ontspannen, aangename manier. Wij rekenen erop dat iedereen bijdraagt tot een vlot en veilig verloop van de reis.

 

De begeleidende leerkrachten treden op éénzelfde wijze op, volgens de vooraf bepaalde afspraken in het reisreglement. In geval van onvoorziene situaties zullen zij in overleg met elkaar en (indien nodig) met de directie passende maatregelen nemen.

 

We houden ons aan volgende regels:

ENTHOUSIASME

De Parijsreis is een groepsreis. Iedereen zorgt op zijn/haar eigen wijze voor een positieve bijdrage tot het groepsgebeuren. Verken Parijs met optimisme en een open geest.

 

STIPTHEID                   

Er dient gedurende de gehele reis een permanente en algemene stiptheid gerespecteerd te worden door iedereen. Wie te laat op de afspraak is berokkent de hele groep schade. Stiptheid is dus gewoon een kwestie van respect voor elkaar.

 

VERVOER

We reizen naar Parijs via  autobus. We vragen uitdrukkelijk om de bus met

voorzichtigheid en goede zorgen te betreden en te gebruiken en uiteraard niets te beschadigen. Afval dient in de voorziene plaatsen gedeponeerd te worden. Beschadigingen worden niet getolereerd en zwaar gestraft.

 

DRUGS EN ALCOHOL

Er is een absoluut verbod van soft- en harddrugs! Hierop wordt geen enkele uitzondering gemaakt. Wie betrapt wordt op het gebruik van (soft- of hard)drugs zal onmiddellijk zeer zwaar worden gesanctioneerd en bij terugkeer in België wordt de politie verwittigd.

 

Alcohol meenemen van thuis is ten strengste verboden. Er wordt geen alcohol gedronken tijdens de Parijsreis! De leerkrachten kunnen altijd de bagage van de leerlingen nakijken op alcohol als zij vermoeden dat de leerlingen toch alcohol binnensmokkelen.

 

KAMERVERDELING

 

De kamerverdeling gebeurt op voorhand. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met jullie wensen maar het kan gebeuren dat je niet op de kamer ligt met al je vrienden/vriendinnen. Jullie houden je aan de vastgestelde kamerverdeling. Je mag dus niet van kamer wisselen! Bij onvoorziene praktische moeilijkheden zullen de begeleidende leerkrachten een oplossing zoeken. De verdeling van de kamers gebeurt onder supervisie van de begeleidende leerkrachten. Meisjes en jongens slapen uiteraard apart!

 

NACHTRUST

De afgesproken nachtrust dient te worden gerespecteerd. Het uur van slapengaan wordt van dag tot dag door de leerkrachten vastgelegd. Binnen de tijd van de voorziene nachtrust blijft iedereen op de afgesproken slaapkamer.

 

GSM: PROBLEMEN

In geval van nood of ongeval of bij moeilijkheden of problemen contacteer elkaar telefonisch. Zorg er dus voor dat je steeds het centraal GSM-nummer bij hebt of het nummer van een leerling. Ingeval van nood of ongeval of bij moeilijkheden of problemen onderweg neem contact op met de groep via dat GSM-nummer. Als je de bus mist of de groep kwijtraakt, probeer ook dan zo vlug mogelijk naar de GSM van je medeleerling of naar het centraal nummer te bellen.

 

Zorg dat je het telefoonnummer in je reistas hebt om bij verlies of diefstal je kaart te kunnen blokkeren!

 

VERDWALEN

Ga nooit alleen op stap, vooral ’s avonds niet. Je kan beter in groepjes de stad verkennen. Als je de weg kwijt ben, kan je nog altijd samen proberen uit te vinden waar je naartoe moet. Zorg er dus voor dat je altijd een stadsplannetje op zak hebt. Zorg ook dat je altijd  de naam van je hotel kent! Je GSM niet vergeten uiteraard!

 

VOORKOM DIEFSTAL

Zorg dat je portefeuille (of portemonnee) altijd op een goed afgeschermde plaats wordt bewaard! Let op al je spullen!  Laat op de hotelkamers geen waardevolle voorwerpen en geen geld of portefeuille laten slingeren. Bij het inpakken en verlaten van je hotelkamer altijd goed controleren of je niets bent vergeten: De begeleidende leerkrachten, noch de school zijn aansprakelijk voor het verlies van waardevolle voorwerpen. Je mag ze uiteraard meenemen, maar dit op je eigen verantwoordelijkheid!

 

AFSPRAKEN

Afspraken ivm vrije tijd, samenkomen op bepaalde plaatsen, tijd van opstaan, vertrek en dergelijke, dienen stipt gerespecteerd te worden

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.