Je bent de MAX!

Goesting in leren?! De MAX!

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Een te controlerend schoolklimaat doet het enthousiasme en de leergierigheid wegebben.

Onze aanpak heeft als doel de goesting in leren MAXimaal aan te wakkeren.

We zorgen voor een goed evenwicht tussen MAXimale kennis en kunde enerzijds en MAXimaal leerplezier anderzijds. Wie vandaag goed voorbereid aan hoger onderwijs of een beroepsloopbaan wil beginnen, moet zelfdiscipline hebben, het heft in eigen handen durven nemen en zowel zelfstandig als samen aan iets kunnen werken. De MAX zorgt voor betere leerresultaten.

Ga jij ook voor dé MAX?

Het zit erin, wij halen het eruit!

Elke leerling is gemotiveerd om te leren, om zichzelf te ontplooien op voorwaarde dat er voldaan wordt aan 3 basisbehoeftes: Autonomie, Verbondenheid en Competentie.

Voldoen aan de 3 basisbehoeften motiveert de leerling van binnenuit en zorgt voor de juiste leerhouding (MAX).

De MAX! geeft elke leerling handvaten waarbij hij zijn eigen leerproces in handen kan nemen. Hij haalt het MAXimum uit zichzelf en krijgt goesting in leren en presteren. Nu en later.

Vitamines voor MAXimale groei!

1. Autonomie =MAXimaal jezelf zijn

Boeiende en uitdagende leeractiviteiten, passend binnen de belevingswereld van de leerlingen. Inspraak van leerlingen verhogen zorgt voor meer verantwoordelijkheid voor het eigen leren, hierdoor voelen ze zich verbonden met de leerstof.

2. MAXimale verbondenheid

Wie zich goed voelt op school kan zich 100% concentreren op leren. Een maximaal positief netwerk opbouwen met medeleerlingen en leerkrachten vormt het fundament van een goede leerhouding.

3. Competentie =MAXimale bekwaamheid

Elke leerling is zelfzeker genoeg om een nieuwe opdracht aan te pakken en ontwikkelt zo een positief zelfbeeld om resultaten te boeken. De leerkracht zorgt voor succeservaringen en positieve feedback. Dat geeft goesting in leren, voor de rest van je leven.

Atheneum Bree: wij zijn de MAX!

Onze school staat garant voor hoogstaand onderwijs en schenkt ruime aandacht aan een degelijk opvoedkundig project dat wij samen met de ouders willen realiseren.

Iedere schooldag is voor ons een opendeurdag. Je kan dus steeds bij ons terecht voor verdere inlichtingen of inschrijvingen.

Wens je een bezoekje bij je thuis of een persoonlijk gesprek met de directie, dan volstaat een telefoontje op 089/461622 of 0476/314551 of een mailtje naar info@goatheneumbree.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.